ilioup prasina domata

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση του προϋπολογισμού για το έτος 2014 την οποία και απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση , απ' όπου πήρε και την έγκριση. Ο Δήμος Ηλιούπολης λειτουργεί με εγκεκριμένο προϋπολογισμό και είναι από τους πρώτους Δήμους που το πέτυχε.

Άλλα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν είναι:

• Η έγκριση μονοδρόμησης της οδού Αγαμέμνονος και των καθέτων σ' αυτήν οδών με σκοπό την προστασία των παιδιών μας από τα αυτοκίνητα μετά από ουσιαστικό διάλογο με τη Σχολική Κοινότητα και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
• Η ενεργοποίηση του Κτηματολογίου στην Ηλιούπολη ,μετά από τρία χρόνια καθυστέρησης, και η παραχώρηση γραφείων από τον Δήμο Ηλιούπολης στην εταιρία του.
• Η έγκριση μελέτης για την χρηματοδότηση του Δήμου Ηλιούπολης από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με 600.000€ για την αναβάθμιση του οδικού του δικτύου.

• Σημαντικές εγκρίσεις για τις παρακάτω δράσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση:
1. Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βύρωνα - Δήμου Ηλιούπολης για την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Πληροφόρησης Επιβατών για Δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας και Οδηγών για Διαθέσιμες Θέσεις Στάθμευσης, στους Δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης», στο πλαίσιο του ΕΠ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» του ΕΣΠΑ.
2. Η υποβολή πρότασης στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» για την ολοκληρωμένη
3. Έγκριση μελέτης για την προμήθεια υπογείων κάδων απορριμμάτων ωφέλιμης χωρητικότητας 4.000 – 4.200 λίτρα του Δήμου Ηλιούπολης από το Πράσινο Ταμείο, ύψους 200.000€.
• Τέλος, εγκρίθηκε η έναρξη διαδικασιών για τη συντήρηση-βελτίωση των κτηριακών υποδομών του δημοτικού κτηρίου επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνάρχου Μακαρίου.

δελτιο τυπου δημου

antiplimir hlioupoli

Λίγες μέρες πριν από το τέλος του 2013 προκηρύχθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής οι διαγωνισμοί για τους δύο μεγάλους αντιπλημμυρικούς αγωγούς ομβρίων Σ2 και Σ3, προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων Ευρώ, καθώς και για τη μελέτη του τελευταίου - άκρως απαραίτητου βασικού αντιπλημμυρικού αγωγού ομβρίων - στην οδό Αναστάσεως.

Η κατασκευή των δύο αγωγών Σ2 και Σ3, που θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής, αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2014 και το έργο θα ολοκληρωθεί σε 26 μήνες.

Η εκπόνηση παράλληλα της μελέτης του αγωγού στην οδό Αναστάσεως, θα δώσει τη δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης της κατασκευής του έργου από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2120.

Η Δημοτική Αρχή, μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία και τα στελέχη του Δήμου, κατέβαλαν μία "τιτάνια" προσπάθεια για να ξεπερασθούν οι δυσκολίες και τα πολύπλοκα προβλήματα που είχαν "παγώσει" το έργο από το 2002 και κατόρθωσαν τελικά, με την αποφασιστική συμβολή και του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, να εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ, η επικαιροποιημένη μελέτη και να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής της κατασκευής των δύο βασικών αγωγών ( Σ2 και Σ3), συνολικού μήκους 3.750 μέτρων.

Η κατασκευή των δύο μεγάλων αγωγών Σ2 και Σ3 και στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, η κατασκευή και του βασικού αγωγού, που θα κατεβαίνει από τον Άη Γιάννη Καρέα και θα καλύπτει την οδό Αναστάσεως, θα ολοκληρώσει το βασικό δίκτυο αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης και θα εξαλείψει οριστικά τα μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα, που σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο περιουσίες, αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Η θετική έκβαση της μεγάλης προσπάθειας να τροποποιηθούν / επικαιροποιηθούν οι μελέτες για τους δύο αγωγούς από τον Δήμο για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος - ενώ η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην Περιφέρεια - να αντιμετωπισθούν με επιτυχία τα προβλήματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης και να εγκριθούν και χρηματοδοτηθούν τελικά τα σημαντικά αυτά για την πόλη έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ικανοποιεί το καθολικό αίτημα των Ηλιουπολιτών, για προώθηση έργων ουσίας, που συμβάλλουν πραγματικά στην ενίσχυση της ασφάλειας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

epoli

Tην παράιτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου υπέβαλλε με επιστολή του στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης ο κ. Τάσος Ευσταθίου, επικαλούμενος λόγους αλαζονικής, αυταρχικής, απρεπούς, προκλητικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς από τον δήμαρχο κ. Β. Βαλασσόπουλο, η οποία, όπως αναφέρει, μέρα με την μέρα αυξάνεται.   

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Πρόεδρο του Δ.Σ. Ηλιούπολης

Κ. Νικηφόρο Ιωάννη

Κύριε Πρόεδρε,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας αλαζονικής, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς από τον πρώτο πολίτη του Δήμου μας, η οποία μέρα με την μέρα αυξάνεται.

Ο Δήμαρχος, προφανώς αποφάσισε στα πλαίσια μιας μικροπολιτικής στάσης, με χαρακτηριστικά παλαιοτέρων εποχών που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε, να ακολουθήσει μια πορεία που σίγουρα οδηγεί στην οπισθοδρόμηση.

Τα αποτελέσματα αυτής της στάσης του εκδηλώθηκαν και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όπου χαρακτηριστικά παραθέτω ότι:

Δεν μου επετράπη ο λόγος για να υποβάλω κάποιες ουσιαστικές και κρίσιμες ερωτήσεις που προέκυψαν κατά την πορεία της συζήτησης συγκεκριμένου θέματος πριν πάρει ο Δήμαρχος το λόγο και περατωθεί η συζήτηση.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης έγινε προσωπική επίθεση από τον Δήμαρχο σε Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος ΄΄διανοήθηκε΄΄ να έχει διαφορετική άποψη και αντί απάντησης, δέχθηκε ειρωνεία με προσβλητικούς, απαξιωτικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Αυτή η απρεπής και προκλητική συμπεριφορά του Δημάρχου προς εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, φαινόμενο το οποίο έχει εμφανισθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, είναι δείγμα έλλειψης πολιτισμένου πολιτικού ύφους και δημοκρατικής αγωγής!

Και μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα που υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο και γενικά στην πόλη μας, ο Δήμαρχος μεθοδεύει να ανασύρει υποθέσεις που θα έπρεπε να ΄΄διαλευκανθούν΄΄ από την Δικαιοσύνη, κατά την εκτίμησή του.

Αυτό θα έπρεπε να το έχει κάνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα και όχι να το φέρει στην επικαιρότητα παραμονές των δημοτικών εκλογών, επιδιώκοντας και προσδοκώντας πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Αντίθετα, αυτό που έκανε στα τρία χρόνια της θητείας του ήταν να αφήνει να πλανώνται ερωτηματικά και υπονοούμενα στην Ηλιούπολη.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να εκτρέψει την προσοχή των Δημοτών από τα μεγάλα και υπαρκτά προβλήματα, παραβλέποντας ότι η μάχη των εκλογών θα δοθεί και για αυτά, αλλά και για το ύφος της εξουσίας, τον τρόπο άσκησης πολιτικής, καθώς και για την λειτουργία και την συμπεριφορά του Δημάρχου ως προς την άσκηση των καθηκόντων του.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω, πως είναι αυτονόητο ότι όσοι ασκούν διοίκηση θα πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να δώσουν εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη αλλά και στους δημότες που τους εμπιστεύτηκαν.

Ο Δήμαρχος προφανώς ξεχνά ότι οι κάτοικοι της πόλης μας ζητούν και μάλιστα μέσα στην πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε, ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά θα πρέπει να είμαστε πιο κοντά στους συμπολίτες μας και με τις πράξεις μας να συμβάλλουμε στην ενότητα της κοινωνίας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινείται η Δημοτική Αρχή γιατί αυτό έχουν ανάγκη οι πολίτες στους δύσκολους καιρούς που διάγουμε.

Επειδή λοιπόν δεν είμαι διατεθειμένος να ακολουθήσω τον κατήφορο που επέλεξε ο Δήμαρχος και σεβόμενος τους πολίτες της Ηλιούπολης που με εκλέγουν συνεχώς δημοτικό σύμβουλο από το 1998 και μάλιστα με σημαντικό αριθμό ψήφων, δηλώνω με αίσθημα ευθύνης ότι παραιτούμαι από Δημοτικός Σύμβουλος, ελπίζοντας ότι η Διοίκηση του Δήμου μας θα προβληματιστεί και θα αλλάξει έστω και καθυστερημένα προς την ορθή κατεύθυνση και θα λειτουργήσει επιτέλους με δημοκρατική πρακτική προς όφελος του λαού της πόλης μας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που με τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια και με εμπιστεύτηκαν.
Υπόσχομαι πως με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, θα εξακολουθήσω να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της μάχης, αγωνιζόμενος για τα προβλήματα της Ηλιούπολης, για όλα όσα αξίζουν, για όλα όσα πιστεύω.

Εύχομαι σε όλους Καλές γιορτές!!

Τάσος Ευσταθίου
 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 

Με επιστολή του, που κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, και δημοσίευσε στα ΜΜΕ της πόλης μας, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Νέα Δημοτική Κίνηση κ. Τάσος Ευσταθίου υπέβαλε στο Δ.Σ. της 12/12/13 την παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Για την υποβολή της παραίτησής του ο κ. Τ. Ευσταθίου προφασίστηκε ως λόγους την δήθεν αλαζονική στάση του Δημάρχου και του Προεδρείου, καθώς και την δήθεν «μεθόδευση» της διαλεύκανσης υποθέσεων από την Δικαιοσύνη για «πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη».

Είναι ωστόσο κοινό μυστικό, ότι οι λόγοι αυτοί είναι προσχηματικοί, και υποκρύπτουν την πραγματική αιτία αυτής της ενέργειας, που δεν είναι άλλη από τις προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις του κου Τ. Ευσταθίου, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Στάση απαράδεκτη, αφού είναι μεν θεμιτή η οποιαδήποτε πολιτική επιλογή, αλλά είναι πολιτικά ανήθικη η χρησιμοποίηση και ο εμπαιγμός των θεσμών, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, για την συγκάλυψη προσωπικών φιλοδοξιών και ενδοπαραταξιακών αντιθέσεων.

Το ίδιο ισχύει και για την παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση, η οποία προκειμένου να καλύψει τις συγκρούσεις που σοβούν στους κόλπους της, και την οδηγούν σε διάσπαση, παίζει επίσης με τους θεσμούς, υιοθετώντας τους ανεδαφικούς ισχυρισμούς του απελθόντος Δημοτικού Συμβούλου.

Σε σχέση με αυτούς καθαυτούς τους ισχυρισμούς, αντιπαρερχόμαστε τα περί αλαζονικής συμπεριφοράς, μια που η υποτιθέμενη «αλαζονεία» αφορά στην τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και στην πολιτική αντιπαράθεση που αναπτύσσεται με επιχειρήματα και θέσεις, τα οποία προφανώς δυσαρεστούν τον κ. Τ. Ευσταθίου και την παράταξη με την οποία εξελέγη. Άλλωστε το δημοκρατικό ήθος του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής εν γένει αποδεικνύεται με έργα, όπως η συστηματική επιδίωξη συναινετικών διαδικασιών και διαρκούς διαλόγου με την κοινωνία και όλες τις παρατάξεις και τους φορείς της πόλης.

Ως προς το δεύτερο πρόσχημα που ο κ. Τ. Ευσταθίου επιστρατεύει, θα θέλαμε να του θυμίσουμε, ότι, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να ερευνηθούν με τις νόμιμες διαδικασίες όλες οι υποθέσεις που αφορούσαν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου, τις οποίες η νέα διοίκηση παρέλαβε από την προηγούμενη με υπέρογκα χρέη και ζημίες, προτείνοντας μάλιστα γι’ αυτό τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, για την πλήρη διαφάνεια του ελέγχου. Καμία επομένως προεκλογική σκοπιμότητα δεν υποκρύπτεται, αφού ο έλεγχος αυτός άρχισε από τις πρώτες μέρες της θητείας τής παρούσας διοίκησης, και σήμερα δίνει τα πρώτα αποτελέσματα.

Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι ο κ. Τ. Ευσταθίου, και όχι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, κινείται με προεκλογική σκοπιμότητα, και μάλιστα σε βάρος των θεσμών, χρησιμοποιώντας μόνον σαν αφορμή τους λόγους που επικαλείται, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από την παράταξη στην οποία ανήκει, για να προχωρήσει στη συνέχεια στην δική του αυτοτελή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, κάτι που θα επιβεβαιωθεί πολύ σύντομα.
 

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, φιλοξενεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου,  στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (είσοδος από την οδό Κουντουριώτη),στις 7 μ.μ.,τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών,Δημοσθένη Δασκαλάκη,  σε μία διάλεξη-συζήτηση,  με θέμα «Παιδική ηλικία & οικονομική κρίση».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. να  διατηρεί έναν ανοιχτό διάλογο με τους ανθρώπους τους πνεύματος και να προσφέρει στους Ηλιουπολίτες, ευκαιρίες για στοχασμό και ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

Ο Δημοσθένης Ι. Δασκαλάκης είναι Καθηγητής Κοινωνιολογίας (βιομηχανικής κοινωνιολογίας και βιομηχανικών σχέσεων) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από 1 Ιανουαρίου 2013 είναι Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. και Μέλος της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2005 είναι Υπεύθυνος της Κατεύθυνσης: «Κοινωνιολογία Εργασίας: πολιτικές αγοράς εργασίας– μειονότητες- παιδική ηλικία» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ιδίου Τμήματος.

Διετέλεσε επί διετία Διευθυντής του Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών καθώς και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, είναι Υπεύθυνος του «Παρατηρητηρίου Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας» του Εργαστηρίου Κοινωνικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο έχει διατελέσει και Διευθυντής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 210 9940699 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.politismos-ilioupoli.grηρίου Κοινωνικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο έχει διατελέσει και Διευθυντής.


 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςμπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 210 9940699 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.politismos-ilioupoli.gr

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο GREEN TWINNING, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη (Intelligent Energy Europe).

Το έργο GREEN TWINNING στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα βιώσιμης ενεργειακής πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (εξοικονόμηση ενέργειας, αξιοποίηση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κλπ).

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει ως Δήμος πιλότος για την Αττική, μαζί με τον Δήμο Ιλίου. Στο πλαίσιο του έργου, συνεργάζεται με τον Δήμο Μαραθένα της Ισπανίας, για την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, στον τομέα της βιώσιμης ενεργειακής πολιτικής.

Ήδη, στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, το τριήμερο 26 - 28 Σεπτεμβρίου 2013, η κα Μαρία Μπουρτσουκλή, πολιτικός μηχανικός από το Γραφείο Προγραμματισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηλιούπολης και ο τεχνολόγος μηχανικός κ. Γιάννης Μπελιάς από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, μέλη της σχετικής ομάδας έργου, επισκέφτηκαν τον Δήμο της Μαραθένα, και είχαν επαφές με μηχανικούς, άλλα επιστημονικά Στελέχη και μέλη της Διοίκησης του συγκεκριμένου Δήμου.

Επαφές που αφορούσαν στην ανταλλαγή εμπειριών, σε θέματα ευαισθητοποίησης των δημοτών στον τομέα της εξοικονόμηση ενέργειας, έργα και εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας στα δημοτικά κτήρια και τις εγκαταστάσεις, αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών (αυτοματισμοί, τηλεματική κλπ), στην εξοικονόμησης ενέργειας.

Επίσης επισκέφτηκαν δημοτικά κτίρια στα οποία είχαν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις, προκειμένου να αυξηθεί η ενεργειακή τους αποδοτικότητα, δημοτικές εγκαταστάσεις χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και επιχειρήσεις που εδρεύουν στον Δήμο της Μαραθένα, και αναπτύσσουν τεχνολογίες στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Επιπλέον, η κα. Μπουρτσουκλή και ο κ. Μπελιάς επισκέφτηκαν τον Περιφερειακό Οργανισμό Ενέργειας της ευρύτερης περιοχής της Γρανάδα, φορέα που έχει αναλάβει την προώθηση των πολιτικών βιώσιμης ενέργειας στους Δήμους της περιοχής, και είχαν επαφή με τον κ. Γκονζάλο Λόπεζ, ο οποίος είναι στέλεχος της εν λόγω επιχείρησης και Επιστημονικός Συνεργάτης του GREEN TWINNING.

Αναφερόμενος στα επιτυχή αποτελέσματα του εν λόγω ταξιδιού, ο κ. Μπελιάς υπογράμμισε ότι η επιλογή του Δήμου της Μαραθένα ως εταίρου του Δήμου Ηλιούπολης, για ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα βιώσιμης ενεργειακής πολιτικής και ιδιαίτερα σε θέματα ευαισθητοποίησης του κοινού στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, ήταν ιδιαίτερα εύστοχη. Γιατί, όπως διαπιστώθηκε, οι κάτοικοι της Μαραθένα χαρακτηρίζονται από την ίδια περίπου κοινωνική συμπεριφορά με τους δημότες της Ηλιούπολης στα συγκεκριμένα ζητήματα, και επομένως καθίσταται ευκολότερα εφαρμόσιμη η μεταφορά εμπειρίας από τον ένα Δήμο στον άλλον.

Η κα Μπουρτσουκλή με την σειρά της υπογράμμισε ότι οι κλιματικές συνθήκες της Αττικής προσομοιάζουν με τις κλιματολογικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής της Γρανάδα, όπου ανήκει η Μαραθένα, και ως εκ τούτου η ανταλλαγή εμπειριών στα ενεργειακά θέματα αποτελεί ρεαλιστικό στόχο και εκτιμάται ότι θα είναι αποδοτική .

Επόμενες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας είναι η ενσωμάτωση πλευρών της εμπειρίας του δήμου της Μαραθένα σε θέματα ευαισθητοποίησης του κοινού στην αντίστοιχη σχεδιαζόμενη καμπάνια του Δήμου Ηλιούπολης, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει μετά τα Χριστούγεννα, και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου Ηλιούπολης
 

Συναγερμός και πάλι στην αστυνομία.  Αυτή τη φορά άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωξαν κλέφτεςστην περιοχή της Ηλιούπολης

Μπήκαν ανάποδα σε μονόδρομο και συγκρούστηκαν μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο. Η περίπτωση μοιάζει με εκεινη της καταδίωξης στο Φάληρο

Όλα ξεκίνησαν από τηλεφώνημα για διαρρήξεις σε σπίτια στην περιοχή της Ηλιούπολης. ΄Όπως και πριν λίγα 24ωρα στην περιοχή του Πειραιά οι δράστες είχαν βάλει στο στόχαστρο μονοκατοικίες κοντά στη συμβολή των οδών Θράκης και Δωδεκανήσου.

Στο σημείο έφτασαν δύο ομάδες της ΔΙΑΣ και αμέσως εντόπισαν ένα μπλε αυτοκίνητο τύπου Golf να κινείται ύποπτα.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο όμως ο οδηγός ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και έτσι ξεκίνησε καταδίωξη.

Μερικά μέτρα πιο κάτω όμως ο άνδρας που οδηγούσε το αυτοκίνητο των δραστών μπήκε αντίθετα σε μονόδρομο και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε η οδηγός του αυτοκινήτου και χρειάστηκε να μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο.

Λόγω της σύγκρουσης το αυτοκίνητο των δραστών ακινητοποιήθηκε. Οι δράστες βγήκαν και προσπάθησαν να το σκάσουν με τα πόδια αλλά οι αστυνομικοί να καταφέρουν να τους συλλάβουν. Μάλιστα, αρχικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους 3 από τους 4 επιβαίνοντες, όμως λίγη ώρα αργότερα συνέλαβαν και τον τέταρτο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πινακίδα του αυτοκινήτου αντιστοιχεί σε κλεμμένο όχημα από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και έτσι τώρα εξετάζεται και το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι οι ίδιοι που αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς στο Νέο Φάληρο.

newsit

Στις 2 Δεκεμβρίου 2013 θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα προγράμματα Άθλησης για Όλους του Δήμου Ηλιούπολης, για την χειμερινή σαιζόν 2013-14.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι τα εξής:

ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

Τένις παιδικό

Τένις εφηβικό

Tae-Kwon-Do

Εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά ΑμεΑ

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Μυϊκή ενδυνάμωση

Τένις ενηλίκων

Παραδοσιακοί χοροί ενηλίκων

Αεροβική γυμναστική

Σουηδική γυμναστική

Υοga

Αυτοάμυνα

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, και μπορείτε να τις πραγματοποιήσετε και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας, http://athlitismos.dimosilioupolis.gr/

Επί πλέον στην ίδια ιστοσελίδα θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, όπως τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των τμημάτων, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τους χώρους άθλησης κ.α.

Αν προτιμήσετε να πραγματοποιήσετε τις εγγραφές σας στην γραμματεία του ΠΑΟΔΗΛ, οι ημέρες και  ώρες εγγραφών είναι οι εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 9.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης.

Περισσότερα Άρθρα...