fotia pyrosvestes faliro
Φωτιά ξέσπασε σε πολυκατοικία στο Φάληρο, λίγα λεπτά μετά τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης (18.12.2019). Άμεσα επενέβη η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται στην οδό Νιρβάνα στο Φάληρο.

Μάλιστα, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο ανθρώπους και γύρω στις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης (18.12.2019) κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά

ilikiomeni

Εισβολή ληστών τα ξημερώματα της Παρασκευής σε σπίτι ηλικιωμένης στο Παλαιό Φάληρο.

Εφιαλτικές στιγμές έζησε η 80χρονη όταν δύο άτομα παραβίασαν την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, ανέβηκαν στο δεύτερο όροφο και εισέβαλαν στο σπίτι της, την ώρα που εκείνη κοιμόταν.

Αφού την έδεσαν, την πίεζαν επί ώρα ταρακουνώντάς την βίαια, για να τους αποκαλύψει που βρίσκονται τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Αφού τα άρπαξαν, έφυγαν από την πολυκατοικία χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

pa demoteampatch

«Κυρίαρχοι των αιθέρων». Με αυτό το σύνθημα συνοδεύει φέτος η Πολεμική Αεροπορία την γιορτή του Προστάτη της, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και για ακόμα φορά επέλεξε το Παλαιό Φάληρο και τον Φλοίσβο για την μεγάλη εορταστική αεροπορική της επίδειξη στην Αττική, συνεχίζοντας την πετυχημένη παράδοση των μεγάλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Πόλη.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 13:30, στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, θα πετάξουν και θα παρουσιάσουν το εντυπωσιακό τους πρόγραμμα οι Ομάδες Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και  T-6A TEXAN II «Δαίδαλος», προσφέροντας μοναδικό θέαμα.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος σχετικά με την εκδήλωση, δήλωσε τα εξής: 

«Αποτελεί πραγματική τιμή για την Πόλη μας η επιλογή της για μια ακόμα φορά για τον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας. Η Δημοτική μας Αρχή είναι σε συντονισμό με την Πολεμική Αεροπορία και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου ο κόσμος που θα κατακλύσει τον Φαληρικό όρμο να απολαύσει το μοναδικό θέαμα αλλά και τις ικανότητες των Ελλήνων πιλότων.

Καλώ όλο τον κόσμο την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 13:30  στο Παλαιό Φάληρο, σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.» 

Ελιγμοί Επίδειξης

Το αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High), ένα Μεσαίο (Low) και ένα Χαμηλό (Flat). Πιο συγκεκριμένα έχουμε :

Υψηλή Επίδειξη (High Show)

Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 7000 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

Χαμηλή Επίδειξη (Flat Show)

Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 1500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL) και οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

Υψηλή Επίδειξη

Ανάστροφη απογείωσηΕίσοδος με Barrel RollΆνοδος για εκτέλεση Κουβανέζικου 8 και τετράφυλλοΔιέλευση Υψηλής ΤαχύτηταςΕλιγμός Ταχείας ΕπιβράδυνσηςΑργή περιστροφήΔιέλευση Υψηλής Γωνίας ΠροσβολήςΣτροφή ελάχιστης ακτίναςΚατακόρυφη άνοδοςΣτροφή του ΓερακιούΠεριστροφή δύο σημείωνΑνάστροφη διέλευσηΆνοδος Μέγιστης Επίδοσης με ΠεριστροφέςΣπειροειδής ΒύθισηΔιέλευση Ελληνική ΦλόγαΤακτική Άνοδος για Προσγείωση

Χαμηλή Επίδειξη

Απογείωση Μέγιστης Επίδοσης και Άνοδος για εκτέλεση Οριζόντιου 8Διέλευση Υψηλής ΤαχύτηταςΕλιγμός Ταχείας ΕπιβράδυνσηςΑργή ΠεριστροφήΔιέλευση Υψηλής Γωνίας ΠροσβολήςΣτροφή ελάχιστης ακτίναςΣτροφή του ΓερακιούΠεριστροφή δύο σημείωνΑνάστροφη διέλευσηΔιέλευση Ελληνική ΦλόγαΤακτική Άνοδος για Προσγείωση

Για την εκτέλεση του προγράμματος επίδειξης το αεροσκάφος πετά χωρίς εξωτερικά φορτία (καθαρή διαμόρφωση) ή μπορεί να φέρει τις Σύμμορφες Δεξαμενές Καυσίμου (Conformal Fuel Tanks-CFT’s).

Το Ελληνικό F-16 είναι το μοναδικό αεροσκάφος επιδείξεων στον κόσμο που εκτελεί το πρόγραμμα επίδειξης με διαμόρφωση CFT. Η μέγιστη ταχύτητα κατά τη διάρκεια της επίδειξης είναι 0.94 Mach, ενώ τα G κυμαίνονται από +9,5 έως -3. Κάθε πτήση επίδειξης πληρεί όλα τα διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας Πτήσεων που ορίζονται από το ΝΑΤΟ, τον ICAO, τον JAA και την FAA.

limeniko1

Ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ ''MEERKATZE'' σημαίας Γερμανίας, σε αμμώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή “ΕΔΕΜ” Παλαιού Φαλήρου. 

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος προσαραγμένο χωρίς επιβαίνοντες, ενώ ο κυβερνήτης του δήλωσε ότι το σκάφος παρασύρθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών.

Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης από ιδιώτες δύτες, διαπιστώθηκε  εισροή υδάτων στην αριστερή πλευρά και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του σκάφους.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MEERKATZE'' μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

PERIPOLIKO EID FROUROS

Συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε η σύλληψη, από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο Κούρδων που ήταν χαρακτηρισμένοι ως «ειδικού ελέγχου» από την Interpol Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο συλληφθέντες που εντοπίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης να κινούνται ύποπτα, αρχικά προσπάθησαν να αποφύγουν τον έλεγχο και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της εξακρίβωσης των στοιχείων της ταυτότητας τους, προέκυψαν στοιχεία που ίσως να τους εμπλέκουν με δράση τρομοκρατικών ομάδων.

Μάλιστα, οι δύο του φέρονται να προκάλεσαν μικρής έκτασης επεισόδια στο Τμήμα Ασφαλείας Π. Φαλήρου, όπου μεταφέρθηκαν, ενώ αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε σε δίκη για την 19η Νοεμβρίου.

Πλέον, οι αρχές εστιάζουν τον λόγο που αμφότεροι ήταν καταχωρημένοι στην Interpol Τουρκίας, ενώ ταυτόχρονα διερευνούν την πιθανή σχέση τους με οργανώσεις Κούρδων στην Τουρκία, καθώς και τον ρόλο των τουρκικών αρχών στην υπόθεση.

tanea

pal falir ekkrix

Εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο πολυκατοικίας, στο Παλαιό Φάληρο, εξερράγη τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/10)

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε πολυκατοικία της οδού Ικάρων και εξερράγη στη 1:50 π.μ.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες, αλλά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

Τα κίνητρα των άγνωστων δραστών παραμένουν άγνωστα.

police

Η άτυχη γυναίκα υπέκυψε το πρωί της Παρασκευής (03/05) στα τραύματά της, μετά την επίθεση που δέχθηκε έξω από το σπίτι της, στη μέση δρόμου, στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το βράδυ της Πέμπτης άκουσαν τις κραυγές μιας γυναίκας και όταν πλησίασαν στο σημείο την είδαν σωριασμένη στο έδαφος μέσα σε μια λίμνη αίματος ενώ ταυτόχρονα ένας άνδρας απομακρυνόταν από το σημείο με αυτοκίνητο.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες, ανέφεραν στο Star, ότι είδαν τον άνδρα να αρπάζει από τα μαλλιά την 54χρονη και να τη χτυπά με ένα μαχαίρι στην πλάτη. Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος κι εκείνος επιβιβάστηκε σε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι Αρχές αναζητούν τον αδελφό της 54χρονης, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέλφια καυγάδιζαν συχνά και ότι το θύμα είχε καταθέσει μήνυση στο Α.Τ. Παλαιού Φαλήρο εναντίον του αδελφού της για ξυλοδαρμό και για απειλές κατά της ζωής της.

Άλλες μαρτυρίες ανέφεραν ότι ο δράστης καταδίωκε την αδελφή του και ότι στο παρελθόν τις είχε σκίσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου της για να μην πάει στη δουλειά της.

“Την ενοχλούσε περισσότερο την τελευταία εβδομάδα” λέει ο σύντροφος της δασκάλας

Στο σημείο έφτασε και ο σύντροφος της άτυχης δασκάλας που μένει στην επαρχία, χωρίς ωστόσο να μιλήσει στις κάμερες. Ο συντετριμμένος άνδρας ήρθε για την κηδεία της συντρόφου της και τόνισε πως οι διαφορές με τον αδερφό της δεν ήταν οικονομικής φύσεως, αλλά ο αδερφοκτόνος ήταν διαταραγμένος ψυχολογικά χωρίς α είναι καθορισμένη η ψυχική του διαταραχή.

Την απειλούσε και καυγάδιζε μαζί της για ψιλοπράγματα διαφορετικής φύσεως κάθε φορά, ενώ η άτυχη γυναίκα είχε προσπαθήσει με εισαγγελική παραγγελία να τον απομονώσει σε κάποια ψυχιατρική κλινική αλλά την είχαν συμβουλεύσει κάποιοι ψυχολόγοι ,με τους οποίος μιλούσε σχετικά με το θέμα, να μην το κάνει γιατί αυτό θα μπορούσε να γίνει μπούμερανγκ.

Θα μπορούσε δηλαδή να εξαγριώσει περισσότερο τον αδερφό της. Επίσης ανέφερε πως την τελευταία εβδομάδα είχε δεχθεί περισσότερες ενοχλήσεις από αυτόν και ήταν πολύ προβληματισμένη.

 

Περισσότερα Άρθρα...