peripoliko nyxta

Έκρηξη βόμβας έξω από την οικία γνωστού επιχειρηματία, στη Βουλιαγμένη, σημειώθηκε στις 03:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. 

Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές. 

Την ώρα της έκρηξης ο επιχειρηματίας και η οικογένειά του βρίσκονταν στο σπίτι. 

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες με κέντρα διασκέδασης στη Βουλιαγμένης αλλά και καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά διατηρεί 5 καταστήματα ανάμεσα τους και ένα ιστορικό κατάστημα εστίασης στην καρδιά της πόλης το οποίο επισκέπτονται και πολιτικοί καθώς βρίσκεται μια ανάσα από τη Βουλή.

Οι δράστες τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στον εξωτερικό μαντρότοιχο του σπιτιού στην περιοχή της Βουλιαγμένης.Απο την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και το σημείο αποκλείστηκε αμεσως απο αστυνομικούς.

Αξιωματικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών περισυνέλεξαν τα υπολείμματα και τα εξετάζουν στα εργαστήρια ενώ αστυνομικοί της ασφαλείας προσπαθούν να βρουν υλικό απο κάμερες ασφαλείας που ίσως να εχουν καταγράψει την ύποπτη κίνηση κάποιων οχημάτων στην περιοχή, κυρίως οχήματα που δεν ανήκουν σε ενοίκους των μονοκατοικιών στη συγκεκριμένη οδό όπου βρίσκεται το σπίτι του επιχειρηματία.

Σε μια πρώτη συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς ο επιχειρηματίας είπε ότι δεν έχει διαφορές με κανέναν και ότι δεν μπορεί να γνωρίζει από που προέρχεται η εντολή και ποια είναι τα κίνητρα των βομβιστών.

Πάντως οι αρχές προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο να πρόκειται για απειλητικό μήνυμα με στόχο τον εκφοβισμό και γι αυτο ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

asklipioio voulas

Ληστεία σε χρηματαποστολή έξω από το Ασκληπιείο Βούλας.

Δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσικλέτα προσπάθησαν να ληστέψουν την χρηματαποστολή που εφοδίαζε  υποκατάστημα τράπεζας στο νοσοκομείο.

Την ώρα που οι υπάλληλος της χρηματαποστολής έβγαζε τις βαλίτσες με τα χρήματα από το όχημα, οι δύο που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Ο οδηγός κινήθηκε με το όχημα εναντίον τους. Εριξε τη μοτοσικλέτα ενώ στη συνέχεια οι δύο δράστες  πυροβόλησαν στο τζάμι του οχήματος της χρηματαποστολής.  

Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν τις βαλίτσες με τα χρήματα όμως εγκλωβίστηκαν μέσα στο νοσοκομείο. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με τα χρήματα, έσπασαν με βαριοπούλα τις βαλίτσες με τα χρήματα όμως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός προστασίας και χρωματισμού τους.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν εγκαλείποντας βαλίτσες και τη μηχανή στην οποία επέβαιναν. 

 

toc

paidikos stathmos

Καινοτόμο σύμμαχο στην καταπολέμηση και τον περιορισμό των ιώσεων και των λοιμώξεων, εξασφάλισε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τους μικρούς μαθητές και δασκάλους τους, πιλοτικά σε δύο νηπιαγωγεία της πόλης,το 2ο Βάρης και το 4οΒούλας.

Όλες οι επιφάνειες συχνής επαφής,όπως βρύσες,πόμολα και άλλες μεταλλικές επιφάνειες,αντικαθίστανται από νέες,φτιαγμένες από αντιμικροβιακό χαλκό,που έχει την ιδιότητα να καταστρέφει διαρκώς,ακόμα και τα πιο ανθεκτικά μικρόβιακαι σε συνδυασμό με την προσωπική υγιεινή,περιορίζει τη μετάδοση των ιώσεων και λοιμώξεων σε χώρους,όπου βρίσκονται πολλά άτομα,όπως σχολεία,παιδικοί σταθμοί,νηπιαγωγεία,ιατρεία, νοσοκομεία κ.α.

Οι μετρήσεις των μικροβίων στα σχολεία πριν την τοποθέτηση των νέων επιφανειών από αντιμικροβιακό χαλκό και μετά,γίνονται στα εργαστήρια της Βιοπαθολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

triatho BBB

Στο πιο μαγευτικό σημείο της Αττικής Ακτής , της επονομαζόμενης «Αθηναϊκής Ριβιέρας», στη Βουλιαγμένη, ανοίγει αυλαία το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 του 1ου Τρίαθλου Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης (Triathlon 3V).

Οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 300 και όλα δείχνουν πως η αγωνιστική χρονιά του 2015 θα κλείσει στην Βουλιαγμένη με εντυπωσιακό τρόπο και ότι η αγωνιστική συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 300 και όλα δείχνουν πως η αγωνιστική χρονιά του 2015 θα κλείσει στην Βουλιαγμένη με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ταυτόχρονα συγκλονιστικός αυτός αγώνας διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου.

Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου στο λινκ: http://www.triathlon-hellas.com/index.php/extensions/to-sprint-triathlon

Η παραλαβή του υλικού του αγώνα (bib number, chip, σκουφάκι κτλ) θα γίνει από την γραμματεία της ΕΟΤΡΙ, σε γραφείο εντός της Ακτής Βουλιαγμένης την Παρασκευή 30/10 από τις 12.00 έως τις 20.00 και την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 31/10 από τις 06.45 έως 08.00 στον ίδιο χώρο. Η διοργάνωση προτρέπει τους συμμετέχοντες να έρθουν να πάρουν το υλικό τους από την Παρασκευή ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι καθυστερήσεις τη μέρα του αγώνα.

Υπόψιν ότι και τη μέρα του αγώνα, θα πρέπει να έχετε προσεγγίσει την ακτή Βουλιαγμένης πριν τις 8.00 αφού μετά οι δρόμοι θα κλείσουν.

Αποστάσεις: 750μ κολύμβηση – 20χλμ ποδηλασία -5χλμ τρέξιμο

Τεχνικές λεπτομέρειες
 
Διαδρομή

Αποστάσεις: 750μ κολύμβηση – 20χλμ ποδηλασία -5χλμ τρέξιμο
Η αφετηρία του αγώνα θα είναι στην πλαζ εντός της Ακτής Βουλιαγμένης, το ποδήλατο θα λάβει χώρα από το ύψος της Απόλλωνος έως τα δεύτερα λιμανάκια. 4 γύροι από 5χλμ κάθε γύρο. Το τρέξιμο θα γίνει σε 2 γύρους (χ2.5χλμ) και θα είναι από το transition area εντός <<Ακτής>> και θα φθάνει έως την λίμνη της Βουλιαγμένης.

Εγγραφές

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοασελιδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου στο λινκ: http://www.triathlon-hellas.com/index.php/extensions/to-sprint-triathlon

Το κόστος συµµετοχής στον αγώνα είναι 40 ευρώ για τις ατοµικές κατηγορίες και 60 ευρώ για την κάθε οµάδα σκυταλοδροµίας. Η πληρωµή της συµµετοχής θα γίνει κατα την διάρκεια της παραλαβής υλικού, στην γραµµατεία της ΕΟΤΡΙ,

Παράδοση υλικού αγώνα (bib number, chip etc)

Η Παραλαβή του υλικού του αγώνα (bib number, chip, σκουφάκι κτλ) θα γίνει από την γραµµατεία της ΕΟΤΡΙ, σε γραφείο εντός της Ακτής Βουλιαγμένης την Παρασκευή 30/10 από τις 12.00 έως τις 20.00 και την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 31/10 από τις 06.45 έως 08.00 στον ίδιο χώρο

* Συνιστούμε την παραλαβή του υλικού από την Παρασκευή για να αποφύγετε το συνωστισμό και την καθυστέρηση τη μέρα του αγώνα.

Υπενθυμίζουμε πως το κόστος συµµετοχής στον αγώνα είναι 40 ευρώ για τις ατοµικές κατηγορίες και 60 ευρώ για την κάθε οµάδα σκυταλοδροµίας. Η πληρωµή της συµµετοχής θα γίνει κατα την διάρκεια της παραλαβής υλικού, στην γραµµατεία της ΕΟΤΡΙ,
tria

Πρόγραμμα

Παρασκευή 30/10/2015
12.00 έως 20.00 παράδοση υλικού αγώνα

Σάββατο 31/10/2015

6.30 έως 8.00 άφιξη αθλητών *
06.45 έως 08.00 παραλαβή υλικού αγώνα
07.15 έως 08.30 Bike check-in
08.30 έως 8.45 Προθέρμανη εντός κολυμβητικές διαδρομής
08.45 Τεχνική ενημέρωση
9.00 Εκκίνηση αγώνα Triathlon 3V
11.30 Απονομές

* Προσοχή! Θα πρέπει να είστε στην περιοχή του αγώνα. Πριν τις 8.00 το πρωί του Σαββάτου 31/10, Μετά τις 08.00 δεν θα υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης του χώρου λόγω μέτρων Τροχαίας για τον αγώνα. Ο μόνος τρόπος μετά τις 08.00 είναι η πριν την διασταύρωση για Βάρη κάνουμε δεξιά για Καβούρι αλλά με δυσκολία παρκαρίσματος. Οι αθλητές θα μπορούν να παρκάρουν στο parking της ακτής της πλαζ. Το transition του triathlon 3V είναι εντός της Ακτής Βουλιαγμένης.

Σημαντικές λεπτομέρειες

1) Το κράνος είναι υποχρεωτικό για κάθε συμμετέχοντα.
2) Ο αγώνας θα γίνει με κανονισμούς non-drafting. Τηρείτε 12 μέτρα απόστασης από την μπροστά ρόδα του ενός ποδηλάτου στην μπροστά ρόδα του άλλου (10 μέτρα καθαρή απόσταση ενδιάμεσα). Η ποινή για παράτυπο drafting είναι 2 λεπτά στο penalty box.
3) Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου
4) Συνίσταται η χρήση τριαθλητικού μαγιώ στα πρότυπα της ITU
5) Το πάνω μέρος του σώματος (στήθος-κοιλιά) πρέπει να ειναι καλημένο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας και του τρεξίματος
6) Δεν προβλέπεται να επιτραπεί χρήση wetsuit λόγω θερμοκρασίας της θάλασσας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την διοργανωτική αρχή ια μέρα πριν τον αγώνα και αφού μετρηθεί η θερμοκρασία της θάλασσας.
7) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος
Τοποθετείτε τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό σας στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου
8) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Η ποινή για “ακαταστασία” είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.
9) Επιτρέπεται παντός είδους ποδήλατο, με την προϋπόθεση να είναι σε καλή κατάσταση και να μην κρίνεται επικίνδυνο.
10) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.
11) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τους γύρους καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα . Κοιτάτε τους πίνακες στο penalty box για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει κάποια ποινή.
12) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.
13) Θα υπάρχουν χημικές τουαλέτεες πάνω στη διαδρομή στο ύψος του σημείου της αναστροφή του τρεξίματος από όπου θα περνάει και η ποδηλατική διαδρομή.

atticacoast

 

asteras vouliagmenis
 
Δείτε σε φωτογραφίες, αναλυτικά το τελικό σχέδιο αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπως παρουσιάσθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

A4

A5

A6

A7

A8

A9

A10

A11

 
 

asteras vouliagmeni

Σήμερα, Τρίτη (29/12) αναμένεται να υπογραφεί η τελική συμφωνία για την παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης ανάμεσα στο Jermyn Real Estate Fund IV – το ενδιαφερόμενο σχήμα - τον ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα.

Η νέα συμφωνία είναι συμβατή με τον ΣτΕ το οποίο έκρινε τον περασμένο Μάρτιο ως μη νόμιμο το προεδρικό διάταγμα για την ανάπλαση της έκτασης.

Βέβαια, θα κριθεί ξανά όταν ολοκληρωθεί η εξέτασή του από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο το οποίο και θα πάρει την αποφαση για τη νομιμότητά του αναθεωρημένου ΕΣΧΑΔΑ.

Αντί των 100 κατοικιών, το νέο σχέδιο προβλέπει το πολύ 13 πολυτελείς βίλες, χωρίς ωστόσο να μειώνεται το κόστος, αφού θα παραμείνει στα 400 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη έκταση περιλαμβάνει σημαντικό τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι στη Βουλιαγμένη, και συγκεκριμένα τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, δύο ιδιωτικές παραλίες και μία μαρίνα.

Αναλυτικότερα, αφορά το Arion Resort & Spa που διαθέτει 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόους, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο αλλά και το Westin Hotel Athens που αποτελείται από 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο.

Ακόμη η έκταση καλύπτει όμορο ακίνητο του ΕΟΤ. Ειδικότερα, εκεί βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα "Αφροδίτη" που καλύπτει σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αναξιοποίητη έκταση. Το "Αφροδίτη" είναι κλεστό, με την ανακαίνισή του βρίσκεται μέσα στη συμφωνία. Οι προδιαγραφές αξιοποίησής του προβλέπουν τη δημιουργία 148 δωματίων, όπως και την μετατροπή ορισμένων από τις κλίνες σε πολυτελείς σουίτες.

Ακόμη, η παραλία του Αστέρα καλύπτει 1.600 μέτρα ακτογραμμής και συγκεκριμένα η παραλία που βρίσκεται στα χέρια του ΕΟΤ εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής.

Ως προς τη μαρίνα, θα δοθεί για 40 χρόνια στον επενδυτή.

raspa ydroysa

Με τη... χαρά έμειναν η Κατερίνα Λάσπα και ο Νεκτάριος Νικολόπουλος, (κάνουν αυτές τις ημέρες διακοπές στη Μύκονο) όταν ενημερώθηκαν πως τα σχέδιά τους για την Υδρούσα, τη νησίδα την οποία ενοικίασαν για 25 χρόνια, «παγώνουν» για ένα χρόνο.

Το ζευγάρι, που συμμετέχει μετοχικά στο εγχείρημα αξιοποίησης του νησιού συνδράμοντας με κεφάλαια τον πραγματικό ιδιοκτήτη του Κώστα Σέλμη, πήρε στα χέρια του την περασμένη Παρασκευή μέσω δικαστικού επιμελητή την απόφαση του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για προσωρινή σφράγιση της Υδρούσας, η οποία βρίσκεται μια ανάσα από τον «Αστέρα» Βουλιαγμένης.

Η Κατερίνα Λάσπα. Ενθετη: Ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης ΚωνσταντέλλοςΗ υπηρεσία δόμησης του δήμου έκανε αυτοψία στο νησί προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρούνται οι διατάξεις περί χρήσεως γης που ισχύουν στην περιοχή και ανακάλυψε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Αν και η Κατερίνα Λάσπα είχε δηλώσει στην «Espresso» τον περασμένο Φεβρουάριο πως σκοπός τους ήταν να κάνουν την Υδρούσα «όαση πρασίνου, και όχι έναν lifestyle χώρο», διαπιστώθηκε πως έχει δημιουργηθεί υποδομή για ακτή κολύμβησης, με την τοποθέτηση σε χώρο εκτός ζώνης αιγιαλού 78 ξύλινων ομπρελών κοντά στις οποίες είναι στοιβαγμένες ξύλινες ξαπλώστρες, ενώ υφίσταται και χώρος τουαλετών.

Νομοθεσία

Η συγκεκριμένη χρήση αντίκειται των διατάξεων περί χρήσεων γης που ισχύουν στην περιοχή, η οποία είναι απόλυτης προστασίας με το Π.Δ. 254/04 αλλά και σχετικής απόφασης του ΣτΕ, γι' αυτό αποφασίστηκε η σφράγιση της εγκατάστασης.

Ολα ξεκίνησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης την περασμένη Τετάρτη, όταν και δόθηκε η σχετική εντολή για την αυτοψία στο νησί.

Μάλιστα ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενημέρωσε τους συμβούλους για τα όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε κάνει η δημοτική Αρχή (οι ενέργειες είχαν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2014) και δήλωσε πως οι εγκαταστάσεις στην Υδρούσα δεν θα λειτουργήσουν, καθώς «αποτελούν οχλούσες και αντικοινωνικού χαρακτήρα δραστηριότητες».

Η απόφαση, που έχει επιδοθεί και στον ιδιοκτήτη του νησιού, θα πρέπει να εκτελεστεί μέσα στις επόμενες τριάντα μέρες.

Σύμφωνα με τον κύριο Κωνσταντέλλο, στα χέρια των ανώτατων εισαγγελικών Αρχών βρίσκονται ήδη δύο φάκελοι με έγγραφα που περιλαμβάνουν τα «έργα και τις ημέρες» των φερόμενων ιδιοκτητών και διαχειριστών, καθώς και λίγων -ευτυχώς- επίορκων κρατικών λειτουργών στην υπόθεση της Υδρούσας, για έλεγχο σχετικά με ποινικές, διοικητικές, φορολογικές και λοιπές ευθύνες.

Το μεγαλόπνοο σχέδιο, με θέατρο και πίστες mountain bike

Η Κατερίνα Λάσπα είχε βρει τον... μπελά της, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο «έσκασε» η είδηση πως έχει αγοράσει νησί μαζί με τον σύζυγό της. Τότε είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα, Το πρωτοσέλιδο της «Espresso» στις 20 Φεβρουαρίουενώ είχε διαψεύσει και την πληροφορία πως το ζευγάρι θα αγόραζε... αεροπλάνο για τη μεταφορά του κόσμου στην Υδρούσα.

Η πρώην παρουσιάστρια είχε μιλήσει στην «Espresso» σχετικά με τα σχέδιά τους για το νησάκι. Πρώτο μέλημα ήταν να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να μπορεί να μεταφέρεται ο κόσμος στο νησάκι (βρίσκεται μια ανάσα από τον «Αστέρα» Βουλιαγμένης), γι' αυτό είχαν αγοραστεί πλοιάρια τα οποία θα έκαναν το εν λόγω δρομολόγιο.

Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν πως στις εργασίες θα περιλαμβανόταν ο καθαρισμός του βυθού περιμετρικά της Υδρούσας, με τη συνδρομή του Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ιχθυολόγων.

Το project περιλάμβανε πίστες για mountain bike, εξαιρετικές παραλίες για μπάνιο, ανοιχτό θέατρο 500 θέσεων, ενώ θα υπήρχε η δυνατότητα φιλοξενίας πολιτιστικών και οικολογικών δράσεων.

Και όλα αυτά με τη βοήθεια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο εκπόνησε τη μελέτη, η οποία περιελάμβανε μια σπάνια ανάπλαση για τα ελληνικά δεδομένα.

Περισσότερα Άρθρα...