peripoliko nyxta

Λίγα λεπτά μετά τις 11:30 το βράδυ της Δευτέρας έγινε έκρηξη στην Βουλιαγμένη στην οδό Πραξιτέλους 11.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν υλικές ζημιές μικρής έκτασης στην περίφραξη και στα παράθυρα ενός σπιτιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άτομα που επέβαιναν σε βανάκι, περνώντας μπροστά από την οικία πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι πιθανώς πρόκειται για χειροβομβίδα, διότι η έκρηξη προήλθε μέσα από τον φράχτη του σπιτιού, το οποίο ανήκει στον Σ.Θ. έμπορο καυσίμων.

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το συγκεκριμένο σημείο είχε τοποθετηθεί ξανά εκρηκτικός μηχανισμός το 2009.

Στην περιοχή έχει προκληθεί γενική αναστάτωση καθώς κοντά στο σημείο που έγινε η έκρηξη βρίσκεται το σπίτι του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

KAVOURI PARAL KATEDAF

Κατεδαφίστηκε η μεσαία καντίνα στην παραλία του Μεγάλου Καβουρίου την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Η κατεδάφιση πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βάσει της οποίας εκδόθηκε η άδεια κατεδάφισης.

Η απόφαση για την κατεδάφιση είναι ευθυγραμμισμένη με την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής για απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερες κατασκευές από την παραλιακή ζώνη της πόλης.

Μέσα στο επόμενο έτος, η διοίκηση του Δήμου προτίθεται να απομακρύνει και τις υπόλοιπες δύο καντίνες στη συγκεκριμένη παραλία από τη ζώνη της παραλίας. Η κατεδάφιση πραγματοποιήθηκε παρουσία εργαζόμενων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και της αρχαιολογικής υπηρεσίας αφού, η εν λόγω καντίνα εμπόδισε την ανάδειξη του αρχαίου δρόμου που έχει βρεθεί στην περιοχή, για την οποία εκκρεμεί μελέτη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

ds bbb

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη, 22-4-2015, με μοναδικό θέμα της Η.Δ. του τη λήψη απόφασης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υποχρεώνει τους δήμους να καταθέσουν στην τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα τους.

Ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενημέρωσε αναλυτικά το σώμα για τις εξελίξεις της εβδομάδας, ξεκινώντας από την υπογραφή της ΠΝΠ το μεσημέρι της Δευτέρας, μέχρι την απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) χθες. 

Μετά από συζήτηση και τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε σε απόφαση η οποία κινείται στο πνεύμα του ψηφίσματος που εξέδωσε χθες η ΚΕΔΕ. 

Ψήφισμα – Απόφαση 

του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, συνεδρίασε σήμερα, 22/04/2015, εκτάκτως για να συζητήσει το ζήτημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) µε την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α’ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μετά από διαλογική συζήτηση που διεξήχθη, το Δημοτικό Συμβούλιο μας:

1. Καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και να ξεκινήσει µε πρωτοβουλία της έναν ειλικρινή διάλογο, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. 

2. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., µε την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της. 

3. Καταγγέλλει την έκδοση Π.Ν.Π. όχι μόνο ως απαράδεκτης πολιτικής πράξης αλλά και απαράδεκτου περιεχομένου, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να ανεχθεί οποιαδήποτε ενέργεια που θίγει άμεσα ή έμμεσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο. 

4. Κρίνει ως µη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάρδας, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της 21/4/2015 όπως αυτές μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οποίος παρευρέθη στην εν λόγω συνεδρίαση. 

5. Αποφασίζει ότι μέχρι τη ολοκλήρωση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.∆.Ε. της 7ης έως 10ης Μαΐου, όπου θα ληφθεί οριστική σχετική απόφαση, να µην εφαρμόσει όσα προβλέπει η Π.Ν.Π. σχετικά με την τύχη των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και των νομικών του προσώπων, γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δήμου, των υπηρεσιών του και των νομικών του προσώπων καθώς και η δυνατότητά του να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη λειτουργία του. 

6. Αποφασίζει να συμμετέχει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί µε το προσωπικό του Δήμου, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης της ΚΕΔΕ, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 

7. Δηλώνει αποφασισμένο να εξαντλήσει κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα που διαθέτει, µε σκοπό την ακύρωση του περιεχομένου της Π.Ν.Π. 

8. Ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο µέσο, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες µε έγκυρο τρόπο για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για κάθε τοπική οικονομία και για κάθε επαγγελματία η εφαρμογή αυτής της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης. 

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί στην ΚΕΔΕ, την ΠΕΔΑ και στον τύπο.

 maxairoma

Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Θ.Ζ., γιου του θύματος, ο οποίος διέφυγε με πολυτελές αυτοκίνητο που εντοπίσθηκε στην Κορινθία.

Οι έρευνες στράφηκαν στην περιοχή της Νεμέας, όπου λίγο μετά τις 21.00 εντοπίστηκε το πολυτελές αυτοκίνητο, ωστόσο ο νεαρός παραμένει άφαντος.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ανέφεραν ότι κατά την εξέταση των μελών της οικογένειας από τους αστυνομικούς ο σύζυγος του θύματος ανέφερε ότι δράστης της στυγερής δολοφονίας είναι ο γιος του.

Το κίνητρο του εγκλήματος παραμένει ως τώρα άγνωστο, ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Θ.Ζ. φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης την έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής, ενώ απαντήσεις στα βασανιστικά για την οικογένεια ερωτήματα αναμένεται να δώσει η αυτοψία που θα διενεργήσει ο ιατροδικαστής.

 Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Νίκος Χριστοφάκης "zougla.gr"

BOYLIAGMENH PLAZ

Το χρόνιο αίτημα των δημοτών για «ελεύθερη» πρόσβαση στις πλαζ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να ικανοποιείται.

Πρόθεση του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου είναι να ενοποιηθούν οι πλαζ της Βάρκιζας, της Βουλιαγμένης και της Βούλας στο πλαίσιο του ενοποιημένου Δήμου. Να σημειώσουμε πως οι αλλαγές θα έχουν ισχύ από το φετινό καλοκαίρι και μόνο με την χρήση της κάρτας του δημότη.

Τι θα ισχύει για τους δημότες της Βούλας:

Οι δημότες της Βούλας θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην Α'πλαζ της Βούλας ενώ στην πλαζ της Βουλιαγμένης θα πληρώνουν 1,5€. Στην πλαζ της Βάρκιζας την πρώτη φορά θα πληρώσουν 20€ και στην συνέχεια για το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση.

Τι θα ισχύει για τους δημότες της Βουλιαγμένης:

Oι δημότες της Βουλιαγμένης θα πληρώνουν 1,5€ στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Στις πλαζ της Βούλας και Βάρκιζας θα πληρώνουν 20€ αντίστοιχα και στην συνέχεια για το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Επιπλέον, μόνο οι δημότες Βουλιαγμένης θα έχουν έκπτωση 25% στην παραλία του Αστέρα.

Τι θα ισχύει για τους δημότες Βάρης /Βάρκιζας:

Οι δημότες Βάρης/Βάρκιζας θα πληρώνουν 1,5€ στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Στην πλαζ της Βάρκιζας θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Στην Α΄πλαζ Βούλας θα πληρώσουν 20€ και στην συνέχεια για το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση.

Για όλους τους δημότες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η Λίμνη Βουλιαγμένης να προσφέρει έκπτωση 50% από 30% που ισχύει σήμερα.

Πως εκδίδεται η «κάρτα του δημότη»

Η Κάρτα Δημότη είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, που σκοπό έχει την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς του δημότες μας.

Δικαίωμα απόκτησης της συγκεκριμένης κάρτας έχουν όλοι οι δημότες. Αυτό σημαίνει ότι για να είναι κάποιος δικαιούχος, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του Δήμου και όχι απλώς κάτοικος.

Οι δημότες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εκδώσουν την κάρτα, θα πρέπει να προσκομίζουν:
- απλό αντίγραφο της Αστυνομικής τους ταυτότητας
- μια (1) έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας
- αίτηση, η οποία θα συμπληρώνεται κατά την υποβολή των δικαιολογητικών.

Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται καθημερινά και ώρες 9:00 – 14:00 στα γραφεία που βρίσκονται ειδικά για το σκοπό αυτό, στο ισόγειο του Δημαρχείου, Κ. Καραμανλή 18, Βούλα. Η Κάρτα Δημότη θα εκδίδεται και θα παραδίδεται άμεσα στο δικαιούχο.

Oι κάρτες δημότη που εκδόθηκαν πέρυσι παραμένουν σε ισχύ.

asteras

Προς νέο διαγωνισμό φαίνεται να οδεύει το έργο της αξιοποίησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρα Βουλιαγμένης, κίνηση που αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, μονόδρομο για να «διασωθεί» το -υπαρκτό ακόμη- επενδυτικό ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε μη νόμιμο το σκέλος του προεδρικού διατάγματος για την ανάπτυξη του Αστέρα που προβλέπει τη δημιουργία νέων μονοκατοικιών («καμπάνες») και την κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου.

Η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται να μην είναι αντίθετη με την παραχώρηση του Αστέρα σε ιδιώτες επενδυτές, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το νέο προσφερόμενο τίμημα που αναμένεται να είναι πολύ χαμηλότερο της αρχικής προσφοράς από την AGC Equity Partners. Η εταιρεία που συμμετέχει με 70% στην Jermyn Street (το υπόλοιπο 30% ανήκει στην Dogus) είχε προσφέρει εφάπαξ τίμημα 400 εκατ. ευρώ, ενώ θα επένδυε ακόμη περίπου 1 δισ. ευρώ για την υλοποίηση εργασιών αναβάθμισης.

Για την ώρα, τόσο η AGC Equity Partners όσο και η Εθνική Τράπεζα κάνουν λόγο - εμμέσως πλην σαφώς- για ματαίωση της υφιστάμενης διαδικασίας πώλησης του Αστέρα ΒουλιαγμένηςΗ μείωση του νέου προσφερόμενου τιμήματος δεν οφείλεται μόνο στην αλλαγή των αρχικών σχεδίων -μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας- για την κατασκευή έως 14 βιλών στην έκταση, αλλά και στη δραματική μείωση της κεφαλαιοποίησης της Αστήρ Παλάς. Σήμερα η κεφαλαιοποίησή της είναι της τάξεως των 137 εκατ. ευρώ έναντι περίπου 226 εκατ. τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτό, η πλειοδότρια AGC Equity Partners και η Εθνική Τράπεζα εξετάζουν το ενδεχόμενο υποβολής νέας προσφοράς μέσω της αναμενόμενης διαγωνιστικής διαδικασίας. Το ερώτημα, όμως, που τίθεται είναι ποια στάση θα υιοθετούσε ο ΣΥΡΙΖΑ -που έχει κάνει λόγο για ξεπούλημα της έκτασης-, εάν το νέο προσφερόμενο τίμημα δεν ξεπερνούσε τα 250 εκατ. ευρώ. Και κατά πόσο, υπό το πρίσμα αυτό, ο διαγωνισμός -στον οποίο εκτιμάται ότι θα δώσουν το παρών εγχώριες και ξένες εταιρείες- θα τελεσφορούσε.

Πάντως, για την ώρα τόσο η AGC Equity Partners όσο και η Εθνική Τράπεζα κάνουν λόγο -εμμέσως πλην σαφώς- για ματαίωση της υφιστάμενης διαδικασίας πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης. Από τη μεριά της, η Αστήρ Παλάς σημειώνει στην ετήσια έκθεσή της ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός έχει αλλάξει.

Συνεχίζει τη λειτουργία το ξενοδοχείο

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Αστέρα Βουλιαγμένης επιδιώκει να καλύψει το χαμένο έδαφος, καθώς το καλοκαίρι του 2014 είχε ανακοινώσει ότι θα πάψει να δέχεται κρατήσεις για το 2015 λόγω της ανακαίνισης που αναβλήθηκε.

«Ως αποτέλεσµα το ξενοδοχειακό συγκρότηµα στις αρχές της φετινής χρήσης είχε µηδενικές κρατήσεις έναντι κρατήσεων για 7.500-8.000 διανυκτερεύσεις στις αρχές της περυσινής χρήσης και η εταιρεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις των αλλαγών στρατηγικού σχεδιασµού στα ετήσια έσοδα και αποτελέσµατά της» τονίζεται στην ετήσια έκθεση της εισηγμένης.

Ο όμιλος Αστήρ Παλάς, που επένδυσε πέρυσι 455.000 ευρώ για εργασίες αναβάθμισης, εμφάνισε έσοδα 31 εκατ. ευρώ (+14%), με το σύνολο των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία Arion resort & Spa και The Westin Athens να διαμορφώνεται σε 59.105 (από 55.321).

Οι ζημιές της εταιρείας, παρότι συρρικνώθηκαν σε 3,6 εκατ. ευρώ από περίπου 6 εκατ., υπερβαίνουν το κυκλοφορούν ενεργητικό κατά 808.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστήρ, παρά την παρατεταμένη χρηματοοικονομική κρίση στην ελληνική οικονομία και τα ενδεχόμενα προβλήματα ρευστότητας των τραπεζών, η Εθνική Τράπεζα θα βρίσκεται σε θέση να χρηματοδοτήσει την εισηγμένη με τα απαιτούμενα κεφάλαια κίνησης, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Κώστας Ιερίδης

maxairoma

Όλα ξεκίνησαν λίγη ώρα πριν από τις 19.00, όταν η 60χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, βρέθηκε άγρια δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στην Άνω Βούλα.

Μπροστά στο φρικτό θέαμα της γυναίκας που εκείτο στο πάτωμα και μέσα σε λίμνη αίματος βρέθηκε πρώτος ο ίδιος ο σύζυγός της ο οποίος και ειδοποίησε τις Αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πτώμα βρέθηκε στο ισόγειο ή υπόγειο της τριώροφης μεζονέτας, γυμνό από τη μέση και κάτω.

Εφερε 35 συνολικά μαχαιριές στο στήθος και την κοιλιακή χώρα, ενώ όπως δείχνουν τα στοιχεία, μετά το έγκλημα ο άγνωστος δράστης επιχείρησε να κάψει το άψυχο κορμί της γυναίκας, προφανώς για να ελαχιστοποιήσει τυχόν ίχνη του.

Εν τω μεταξύ έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη του γιού της ο οποίος και αναζητείται από την Αστυνομία.

Περισσότερα Άρθρα...