stasi-xylini bbb

Οι σιδερένιες στάσεις των Λεωφορείων του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, ξηλώνονται και πρόκειται να δώσουν τη θέση τους σε καινούργιες ξύλινες, ούτως ώστε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου να υπάρξει αισθητική αναβάθμιση εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον της πόλης. 

Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς σημείωσε ότι «οι νέες στάσεις πρόκειται να αντικαταστήσουν όλες τις υφιστάμενες, εναρμονίζοντας ένα ακόμα στοιχείο του αστικού εξοπλισμού με το φυσικό περιβάλλον της πόλης μας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη πρότυπο σε κάθε επίπεδο και αυτό είναι πλέον ορατό στην καθημερινότητα του πολίτη».

vimaonline

 

vouliagmeni sygxr kolym

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Πανελλήνιο Συγχρονισμένης Κολύμβησης στις Κορασίδες Β' αναδείχθηκε η Βουλιαγμένη.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Κολυμβητική Ομοσπονδία:

«Ο ΝΟ Βουλιαγμένης πήρε την πρωτιά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος Συγχρονισμένης κολύμβησης Κορασίδων Β' που ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Στη 2η θέση βρέθηκε ο ΝΟ Χανίων και στην 3η ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης.

Στους σημερινούς τελικούς ο ΝΟ Χανίων πήρε δύο χρυσά μετάλλια, το ένα στο Σόλο και το άλλο στο Ντουέτο, ενώ το χρυσό στο Ομαδικό κατέκτησε ο ΝΟ Βουλιαγμένης.

voul paral1

Ο χαρακτηρισμός «χειρότερη» - σκληρός ομολογουμένως, αλλά και ακριβής- δεν αναφέρεται στη φυσική ομορφιά του χώρου, στην καθαρότητα του θαλασσινού νερού ή στις εγκαταστάσεις.

Η εγκατάλειψη είναι τέτοια, εδώ και χρόνια, στην «Β’ Πλαζ Βούλας» που σήμερα αρκεί ένας ολιγόλεπτος περίπατος για να αντιληφθείς το μέγεθος της καταστροφής και της παραδοξότητας. Αναρωτιέμαι σε ποια χώρα του κόσμου θα μπορούσες να συναντήσεις μια τόσο «εξαθλιωμένη» αμμουδιά, μόλις 18 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, σε μια «ολοζώντανη», υποτίθεται, παραλιακή ζώνη.

Στέκομαι και κοιτάζω την πρόσοψη της εισόδου. Γράφει με πράσινο σπρέι «Ανοιχτή Δημόσια Παραλία» -μπαίνοντας η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Τόνοι με σκουπίδια και μπάζα, εγκαταλελειμμένα κτίρια-φαντάσματα και μια ανυπόφορη μυρωδιά που σε τίποτα δεν θυμίζει πλαζ. Πλησιάζοντας προς την παραλία παρατηρώ τις εγκαταστάσεις –παλιά wc, αποδυτήρια, χώροι εστίασης, μπαρ, αλλά και κάποια δωμάτια τα οποία έμειναν ημιτελή στην πορεία του χρόνου. Μέσα ζουν άστεγοι σήμερα –τα προσωπικά τους αντικείμενα είναι παραταγμένα στο χώρο.

voul paral2

Τον περασμένο Μάρτιο έγινε μια συμβολική κίνηση από τον Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Σπύρο Πανά, ο οποίος με ένα λοστό στο χέρι και τη συνδρομή κάποιων συλλόγων της περιοχής άνοιξε την επί δεκαετίας, κλειστή είσοδο της πλαζ στο κοινό. Μια συμβολική κίνηση μέσα από την οποία η δημοτική αρχή εξέφρασε την επιθυμία να περιέλθουν οι ακτές της πόλης στη διαχείριση του Δήμου, ενώ είχε πραγματοποιηθεί και μια δεντροφύτευση με αρμυρίκια, σε μια προσπάθεια να αλλάξει η θλιβερή εικόνα της παραλίας. «Θα είμαστε εδώ κάθε μέρα, να την φροντίσουμε, να την συντηρήσουμε και να φτιάξουμε την ωραιότερη παραλία της Αττικής», είχε καταλήξει ο δήμαρχος. Δυόμιση μήνες μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Τηλεφωνώ στο δημαρχείο και συνομιλώ με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, Γεωργία Κουτρή. «Δυστυχώς, δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου η παραλία –ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Πραγματοποιήσαμε αυτή τη δράση συμβολικά, αλλά δεν μπορούμε να προβούμε σε άλλες ενέργειες, είναι εκτός της αρμοδιότητας του δήμου», αρκείται να πει. 

voul paral3

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσω και με κάποιον στο ΕΤΑΔ, τελικά δεν κατέστη δυνατό. Τα ερωτήματα βέβαια παραμένουν: Γιατί τόσα χρόνια μετά παραμένει κλειστή η Β’ Πλαζ Βούλας, την ώρα που στιος κοντινές ιδιωτικές παραλίες οι λουόμενοι είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον; Κυρίως, με ποια λογική έχει εγκαταλειφθεί ένας χώρος-φιλέτο, αποτελώντας πλέον εστία μόλυνσης τόσο λόγω των σκουπιδιών όσο και του αγωγού ομβρίων υδάτων;

Τι λέει για την κατάσταση αυτή η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή του Δήμου; 

vice

panas ska

Σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ μίλησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρος  Πανάς.

Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν στο Λούνα Παρκ του Ελληνικού και στην ασφάλεια των παιδικών χαρών, ο κ. Πανάς έκανε λόγο για ένα σοβαρότατο θέμα, για ένα θέμα υψίστης σημασίας, που αφορά στην ασφάλεια των παιδιών και επεσήμανε ότι οι Δήμοι έχουν τεράστια ευθύνη στον τομέα αυτό. 

"Εμείς έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης αυτών των χώρων", είπε ο κ. Πανάς και αναφέρθηκε στο παράδειγμα Λούνα Παρκ που λειτουργούσε στη Βάρκιζα και το οποίο απομακρύνθηκε μόλις διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια. Όπως είπε ο κ. Πανάς, στόχος του προγράμματος που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι η δημιουργία ασφαλών παιδικών χαρών που θα είναι πιστοποιημένες με ISO.

Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Σπύρος Πανάς υπογράμμισε ότι στα 20 χρόνια που βρίσκεται στη διαχείριση των κοινών, η Δημοτική Αρχή έχει επιτύχει την αλλαγή της φυσιογνωμίας του παραλιακού μετώπου από την Γλυφάδα έως την παραλία της Βάρκιζας, αλλά και σ' όλο το Δήμο με την υλοποίηση έργων ύψους 30 εκατ. ευρώ και την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. 

Όπως είπε ο κ. Πανάς, έχουν υλοποιηθεί αντιπλημμυρικά έργα στη Βάρη, τη Βούλα και τη Βάρκιζα, έχει φτιαχτεί το δημοτικό σχολείο στον Ασύρματο και το Γυμνάσιο στη Βουλιαγμένη, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο πρότυπο οικολογικό και αρχαιολογικό πάρκο στο Μεγάλο Καβούρι, που είναι όχι μόνο το μεγαλύτερο της Αττικής αλλά το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

"Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός παραλιακού μετώπου χωρίς κιγκλιδώματα και περιφράξεις, χωρίς αυθαίρετες κατασκευές, με οικολογικά πάρκα, με διαδρομές ποδηλάτου και περιπάτου και με ασφαλείς παιδικές χαρές", είπε ο κ. Πανάς και πρόσθεσε: "Για το δικό μας δήμο το διακύβευμα είναι να μην αλλάξει η οικιστική φυσιογνωμία της περιοχής. Δώσαμε αγώνα και στην υπόθεση του Αστέρα Βουλιαγμένης, προκειμένου να μην καταστραφεί η πιο πράσινη χερσόνησος της Ελλάδας και της Μεσογείου".

Αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού και στο πόσο επηρρεάζει και αν αποτελεί πρόκληση για την περιοχή Βάρης - Βούλας-  Βουλιαγμένης, ο Σπύρος Πανάς υπογράμμισε ότι η επένδυση πρέπει να γίνει με γνώμονα την ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και απηύθυνε έκκληση στην πολιτεία να παρακολουθεί στενά και να κατευθύνει τα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή, τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος, με γνώμονα την προστασία των  πολιτών.

vimaonline

panas konstantelos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΝΑ 

Ολοκληρώθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων του Β΄ γύρου των Δημοτικών Εκλογών του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ανεξάρτητης Κίνησης Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, η οποία και δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες μας αφού σύμφωνα με τα ευρήματα της επανακαταμέτρησης η ελάχιστη διαφορά που καταγράφηκε στο αποτέλεσμα της Κυριακής της 25ης Μαΐου, όχι μόνον δεν υφίσταται πλέον αλλά και το αποτέλεσμα έχει αναστραφεί.

Θα ακολουθήσει η ένσταση στο αρμόδιο Δικαστήριο όπου θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν όλα τα ευρήματα της επανακαταμέτρησης και θα ληφθεί η οριστική απόφαση για τη Διοίκηση του Δήμου μας την επόμενη πενταετία.

Ως σημερινή Διοίκηση του Δήμου αλλά και ως παράταξη, σεβόμενοι το έργο και την κρίση των δικαστικών αρχών, θα εφαρμόσουμε πλήρως τις αποφάσεις των Δικαστηρίων που θα κρίνουν το μέλλον της πόλης μας.

Έως τότε καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Δήμου να λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων και όχι τον πόλεμο των εντυπώσεων'

konstantellos

Σύμφωνα με πληροφορίες του vimaonline.gr νικητής των εκλογών στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αναδεικνύεται ο συνδυασμός του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου με μόλις ....  12 ψήφους διαφορά από τον απερχόμενο δήμαρχο Σπύρο Πανά.

Εάν παραμείνει αυτή η διαφορά, ο δεύτερος, λόγω της μικρής διαφοράς είναι σίγουρο ότι θα προσφύγει στο εκλογοδικείο για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

ekthesi louloudion

Τις πύλες της ανοίγει και φέτος στην ακτή του ΕΟΤ στη Βάρκιζα η Γιορτή Λουλουδιών, μια έκθεση που έχει γίνει θεσμός εδώ και περίπου 30 χρόνια και η οποία αποτελεί πολιτιστικό σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Στην έκθεση, που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και ο Συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αττικής, μετέχουν και φέτος δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ελληνικά, όμορφα ετήσια και πολυετή ανθόφυτα, δέντρα και θάμνους και να επιλέξουν, ό,τι ταιριάζει στους κήπους και τα μπαλκόνια τους.

Τα εγκαίνια της 28ης γιορτής λουλουδιών στην παραλία της Βάρκιζας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 26 Απριλίου στις 8.30 μ.μ.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς.

Η Γιορτή Λουλουδιών θα διαρκέσει από τις 25 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου και θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 11 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Περισσότερα Άρθρα...